Receptpärmen


Lindas lasagne

Skrivet av Linda den .

En god krämig vegetarisk lasagne. Passar bra att ha i matlådan och frysa in.

Ingredienser

  • Lasagneplattor
  • 2 zucchini
  • 150 g spenat
  • 300 g färskost (t.ex. Philadelphia)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl riven ost

Tomatsås

  • 3 gula lökar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 800 g krossade tomater (2 burkar)
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk honung
  • lite sambal oelek
  • basilika eller oregano
  • salt & svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C.

Skölj och skiva zucchinin tunt. Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper (det kan behövas 2 plåtar). Så fort ugnen är varm ställer du in plåten med zucchinin i ca 10 min. Poängen är att vätskan ska försvinna ur zucchinin.

Gör tomatsåsen: Hacka lök. Stek löken i smör eller olja i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt vitlöken och stek nån minut till. Häll i burktomaterna. Krydda med tomatpuré, honung, sambal oelek, basilika, salt och peppar. Låt småkoka i 15 minuter minst. Rör om då och då. Smaka av mot slutet.

Fräs spenaten tillsammans med vitlöken.

Öka ugnens värme till 225°C.

Montera lasagnen: Lägg ett lager tomatsås i botten och lägg på lasagneplattor. Varva sen tomatsås, zucchini, spenat, klickar av färskosten och lasagneplattor. Avsluta med ett lager tomatsås och strö över riven ost.

Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter (beroende på lasagneplattornas koktid).

Servera gärna med en sallad.